EPLNews-Logo

Favorittene til å vinne Fotball EM

Disse er favorittene til å vinne EM

England er faktisk oddsfavoritt til å vinne mesterskapet, ganske knepent foran Frankrike og vertsnasjonen Tyskland.

Deretter følger Portugal og Spania, før det er et lite gap ned til lag som Italia, Nederland og Belgia.

Når det nærmer seg kamp kan man også sjekke enkeltbookier som har odds på resultatene. Det mest sannsynlige resultatet har lavest odds og er statistisk sett et godt tips.

Favorittene til å vinne gruppe A

Når vi ser på EM 2024 gruppeodds for sommerens turnering er Tyskland en av nasjonene som har størst favorittstempel på seg når det kommer til å vinne sin gruppe. Gruppe A inneholder TysklandSveitsUngarn og Skottland.

Man gjør det med en tropp der de fleste spillerne ikke har vunnet en medalje i et stort mesterskap. Det gjenstår å se om landslagstrener Julian Nagelsmann, som erstattet Hansi Flick, kan lede dem til nye fremganger.

Ellers i gruppen er det jevnt mellom de resterende nasjonene, der alle har en god sjanse til å gå videre. Ungarn imponerte i EM-kvalifiseringen, og slo Tyskland på bortebane i Nations League sist lagene møttes.

Sveits har erfaring fra tidligere mesterskap og ledes av lagkaptein Granit Xhaka, som har ledet Bayer Leverkusen til klubbens første ligagull noensinne. Kan midtbaneprofilen få mer å feire på tysk jord i gruppe A i EM 2024?

 • Tyskland – 1.40
 • Sveits – 6.50
 • Ungarn – 8.00
 • Skottland – 9.00

Favorittene til å vinne gruppe B

I gruppe B er det ikke enkelt å finne en soleklar vinner av gruppen. Her finner vi nemlig SpaniaItaliaKroatia og Albania, så det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor denne gruppen kalles for “Dødens gruppe”.

Gruppespillodds for gruppe B peker ut Spania som favoritt, men vi skal absolutt ikke avskrive de andre landene i gruppen. Italia er regjerende mester og har et høyt toppnivå, selv om de har vært ujevne siden de tok EM-gullet på Wembley sommeren 2021.

Det kroatiske landslaget følgte opp VM-sølvet i 2018 med å ta bronse i VM i Qatar 2022. I det som ventes å bli det siste store mesterskapet for stjernespiller Luka Modric sikter man på å ta nasjonens første medalje i et EM-sluttspill.

Albania skiller seg ut som bunnkandidat når vi ser på EM 2024 gruppe oddsen, men de viste i kvalifiseringen at de ikke skal undervurderes. De har en fin generasjon på gang, som kan bære frukt allerede i Tyskland i sommer.

 • Spania – 1.80 (N1Bet)
 • Italia – 3.25 (iBet)
 • Kroatia – 5.50 (N1Bet)
 • Albania – 26.00 (N1Bet)

Favorittene til å vinne gruppe C

En av de største favorittene i fotball-EM 2024 er England, som var en straffekonkurranse unna fra å vinne EM-gull på hjemmebane i 2020. Nå er man storfavoritt til å vinne gruppe C i EM 2024, hvor DanmarkSerbia og Slovenia venter for Gareth Southgates mannskap.

Det er tre vriene motstandere som England skal møte, noe som også gjenspeiles i fotball-EM gruppeodds. Mens England er favoritt ventes Danmark og Serbia kjempe om andreplassen, hvor begge har kapasitet til å true England i en enkeltkamp.

Danmark hadde Slovenia i sin kvalifiseringsgruppe til fotball-EM 2024, og endte på samme antall poeng som motstanderne i EM 2024 gruppe C. Det vitner om at det ikke går å avskrive Slovenia heller når sluttspillsplassene i gruppe C skal deles ut.

Med en tropp og merittliste som det engelske landslaget har råder det ingen tvil om at man kan vinne EM 2024. En bra start på turneringen vil være veldig viktig, hvis ikke vil både tvilen til og oddsen på laget øke.

 • England – 1.40 (N1Bet)
 • Danmark – 5.00 (N1Bet)
 • Serbia – 9.00 (N1Bet)
 • Slovenia – 12.00 (ExciteWin)

Favorittene til å vinne gruppe D

Gruppe D i EM 2024 inneholder utenom Frankrike også NederlandØsterrike og Polen. EM odds 2024 grupper peker ut Frankrike som favoritter, med Nederland som klar toer. Med tanke på kvaliteten i Ronald Koemans lag blir vi ikke overrasket om de klarer å vinne gruppen.

Odds EM 2024, vinnerodds for turneringen og gruppespill odds peker ut Frankrike som en av de store favorittene i sommerens store fotballfest. Landet kommer fra VM-gull 2018 og finaletap i VM 2022. Nå sikter man på å ta hjem gullet i fotball-EM 2024.

Østerrike og Polen forventes å gjøre opp om tredjeplassen. For Østerrike gikk veien til EM 2024 via en kvalifiseringsgruppe bestående av blant annet Belgia og Sverige, hvor de endte på andreplass. Polen spilte playoff i mars 2024, hvor de slo ut Wales i finalen på straffer.

Grunnen til at man kan finne så lav EM 2024 gruppe odds på Frankrike er kvaliteten som gjennomsyrer laget fra målvakt til angrep. Framover på banen finner vi verdensklassespillere som Kylian Mbappé og Antoine Griezmann, som har levert varene i mesterskap før.

 • Frankrike – 1.56 (iBet)
 • Nederland – 3.80 (ExciteWin)
 • Østerrike – 9.00 (N1Bet)
 • Polen – 12.00 (iBet)

Favorittene til å vinne gruppe E

Belgia er favoritter til å vinne gruppe E i EM 2024, hvor de skal få bryne seg på UkrainaRomania og Slovakia.

Ukraina var det siste laget som tok seg til gruppen etter å ha vunnet sin playoff-gruppe i mars 2024, med Bosnia & Hercegovina og Island som motstandere.

EM 2024 gruppe odds gir et stort favorittstempel til Belgia, mens oddsen er mer jevn på Ukraina ot Romania. Det rumenske landslaget imponerte stort i EM-kvalifiseringen, hvor de vant sin gruppe foran blant annet Sveits og Israel.

Slovakia får slå nedenfra, men vil absolutt være med og kjempe om poengene i gruppe E. Selv om de savner en klar ledestjerne, har de et kollektiv som kan skape problemer for motstanderne i gruppen.

 • Belgia – 1.40 (N1Bet)
 • Ukraina – 6.50 (N1Bet)
 • Romania – 8.00 (iBet)
 • Slovakia – 12.00 (iBet)

Favorittene til å vinne gruppe F

Portugal var det eneste laget i EM-kvalifiseringen som tok full pott, og er virkelig å regne med i EM 2024. Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Rafael Leão og Ruben Dias er bare noen av kvalitetsspillerne som får plass i startelleveren. Det gjenstår å se om de kan kopiere bragden fra 2016, hvor de vant EM i Frankrike.

Gruppen inneholder: PortugalTyrkiaTsjekkia, Georgia.

Gruppe F er ellers åpen med Tyrkia, Tsjekkia og mesterskapsdebutant Georgia som siste lag. Selv om vi tror at Portugal vinner gruppe F, skal framfor alt Tyrkia og Tsjekkia anses som mulige gruppevinnere, selv om Portugal er det beste laget spiller for spiller.

Fotball-EM grupper odds plasserer Georgia langt ned på listen av lag som har best mulighet til å gå videre til sluttspillet. De skal spille i sitt aller første store mesterskap i fotball-EM 2024, og får ifølge spillselskapene en tøff oppgave med å bli blant de 16 landene som avanserer fra gruppespillet.

 • Portugal – 1.45 (N1Bet)
 • Tyrkia – 5.00 (N1Bet)
 • Tsjekkia – 7.00 (iBet)
 • Georgia – 16.00 (ExciteWin)

Related Articles

Latest Articles