EPLNews-Logo

Overganger Arsenal må gjøre: I følge data

Etter nok en andreplass bak Manchester City er det få feil å finne i londonklubben. Likevel har ingen Arsenal-spillere scoret mer enn 16 mål i Premier League på fire sesonger.

Kai Havertz ser hadde en lovende avslutning på sesongen og skoret ni mål på de siste 14 ligakampene denne sesongen. Eddie Nketiah og Gabriel Jesus klarte derimot ikke å nå tosifret antall mål til sammen på 54 ligakamper, der ingen av dem skoret etter januar.

Konverteringsrate er prosentandelen av skudd som resulterer i mål.

Arsenal har hatt en imponerende sesong der flere av spillerne har hatt en god utvikling fra 22/23-sesongen. Bukayo Saka har økt fra 14 til 16 mål. Leandro Trossard har forbedret seg til 12 mål, sammenlignet med 8 mål fra forrige sesong i Brighton og Arsenal. Ødegaard har hatt en nedgang fra 15 til 8 mål. Martinelli har hatt en nedgang i mål fra 15 til 6. Gabriel Jesus har hatt en nedgang både i mål og assists. Kai Havertz har vist betydelig forbedring med 13 mål denne sesongen, opp fra 7 mål forrige sesong med Chelsea.

Tallene tyder på at Arsenal bør vurdere å sikre seg en pålitelig spiss, som kan være med på å avgjøre viktige kamper. Alternativt kan klubben satse på Kai Havertz’ fortsatte utvikling og bygge laget rundt ham som den sentrale målscoreren.

Related Articles

Latest Articles